Αρχείο άρθρων

ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΡΟΚΟ

Το Μαρόκο είναι η "συνάντηση" της Αφρικής, της Ανατολής και της Μεσογείου και η  κουζίνα του αποτελεί ένα αμάλγαμα όλων αυτών των γεύσεων παράγοντας πιάτα για όλα τα γούστα ! Αρκετές είναι οι συνταγές που έχουν άρωμα μεσογειακό αλλά με ανατολίτικη εμφάνιση, όπως οι μαροκινοί kefta (κεφτέδες)...
Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ..."ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ"

Θέλοντας να βρεις τον ιδανικο προορισμό πολλές φορές κατλήγεις σε χώρες και πόλεις που εκπέμπουν μια μυστηριώδη αύρα, μια αίσθηση διαφορετικής εποχής. Σαν να είναι βγαλμένες απο παραμύθι. Μια απο αυτές τις χώρες είναι και το Μαρόκο, που καθ' όλη την ιστορία του έχει υπάρξει ο σύνδεσμος πολλών...
Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΟΚΟ: ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

(πηγή φωτογραφίας: crashonline.gr) Ευρώπη, Ανατολή, Αφρική ; Τόσα μέρη, άπειρες επιλογές. Σκεπτόμενη ποιός θα ήθελα να είναι ο επόμενος προορισμός κατέληξα ότι δεν θα ήθελα να παρουσιάσω ένα ακόμα παράξενο και μοναδικά περίεργο μέρος του πλανήτη. Αντ' αυτού αποφάσισα να αφήσω τη μαγειρική να με...
Διαβάστε περισσότερα

SANGRIA: ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΣΕ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ

(πηγή φωτογραφίας: 12tomatoes.com) Αφήνοντας την Ισπανία (προσωρινά! ) και αναζητώντας τον επόμενο προορισμό δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην ιδέα να μοιραστώ μια ακόμα συνταγή. Δεν πρόκειται για κάποιο τοπικό, παραδοσιακό πίατο αυτή τη φορά αλλά για το πιο γνωστό ιβηρικό ποτό, τη Sangria. (πηγή...
Διαβάστε περισσότερα

CHORIZO: ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ, ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ

(πηγή φωτογραφίας: realfood.tesco.com) Το λουκάνικο chorizo (τσορίθο) είναι από τα χαρακτηριστικότερα προϊόντα της ισπανικής κουζίνας και προέρχεται απο διάφορους τύπους χοιρινού. Οι Ίβηρες το σερβίρουν είτε ωμό, μέσα σε σάντουιτς, είτε ψητό στα κάρβουνα. Ωστόσο, μια απο τις αγαπημένες τους...
Διαβάστε περισσότερα

Ψάχνοντας τα καλύτερα τάπας

(πηγή φωτογραφίας: rebrn.com) Επισκεπτόμενοι την Ισπανία, οποιοδήποτε μέρος της, δεν μπορούμε να μην τιμήσουμε και τα τοπικά πιάτα. Πολλές γεύσεις, διάφοροι συνδυασμοί, συνταγές για κάθε γούστο. Μεγαλη σελίδα στην παγκόσμια γαστρονομία και όχι άδικα. Οι Λατίνοι, όπου και αν έχουν βρεθεί ανα τον...
Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΕΓΙΑ ΕΣΥ ...ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ!

Το ρύζι για τους Ισπανούς αποτελεί τόσο τη βάση όσο και το συνοδευτικό για πολλά πιάτα τους από τον Νότο ως τον Βορρά. Η παέγια (paella) αποτελεί ίσως το πιο γνωστό πιάτο της χώρας και πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσει κάποιος, αφού καλύπτει οποιαδήποτε γευστική προτίμηση μονομιάς! (πηγή...
Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΡΔΟΒΑ: ΤΟ ...ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ

(πηγή φωτογραφίας: viaggioispagna.it) Στις αρχαίες ελληνικές πηγές παρουσιάζεται ως Κορδύβη ή Κορδούη, βρίσκεται στη Νότια Ισπανία και συγκεκριμένα στην Ανδαλουσία, στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ και αποτελεί ίσως την πιο ιστορική πόλη της Ιβηρικής Χερσονήσου. Η ιστορία της Κατελήφθει αρχικά...
Διαβάστε περισσότερα

PISCO SOUR: ΕΝΑ ΚΟΚΤΕΪΛ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΟΥ

(πηγή φωτογραφίας: melbournecocktails.com) Το pisco sour (προφέρεται πίσκο σάουρ) αποτελεί ενθικό ποτό του Περού και η πόλη από την οποία ξεκίνησε δεν είναι άλλη απο την πρωτεύουσα, Λίμα. Οι περουβιανοί συνηθίζουν να το πίνουν κατά τη διάρκεια ή μετά το φαγητό ή ακόμα και τις απογευματινές...
Διαβάστε περισσότερα

CEVICHE: ΤΟ ΠΕΡΟΥΒΙΑΝΟ...ΣΟΥΣΙ !

(πηγή φωτογραφίας: vivaperu.co.uk) Πρόκειται για μια κλασική περουβιανή συνταγή, την οποία όμως συναντάμε με παραλαγγές και σε άλλες περιοχές της Νότιου και Κεντρικής Αμερικής. Πολύ σημαντικό για την επιτυχία του σεβίτσε (ceviche) είναι να βρούμε καλό, φρέσκο, ωμό ψάρι.Συνήθως προτιμάτε το λαυράκι...
Διαβάστε περισσότερα