ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η "ΠΙΤΣΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ"

πηγή φωτογραφίας: sahacuisine.com Πολλοί ίσως γνωρίζουν τη σημερινή συνταγή στην πολίτικη εκδοχή της, καθώς το λαχματζούν μπορεί να ξεκίνησε ως Μεσανατολίτικο (εξ' ου και συνοδεύει προηγούμενο άρθρο μας για τη λιβανέζικη κουζίνα) έδεσμα αλλά με το πέρας του χρόνου έφτασε ως τα παράλια και φυσικά...
Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ!

Μια ακόμα γνωστή βιετναμέζικη συνταγή είναι τα σουβλάκια Thit Nuong. Θυμίζουν πολύ τα ελληνικά σουβλάκια με το κρεας κομμένο σε λεπτά κομμάτια και περασμένο σε ξυλάκια. Παραλλαγή του εν λόγο πιάτου είναι το κρέας-συνήθως χοιρινό- να ψήνεται στη σχάρα είτε στα κάρβουνα είτε στο grill. πηγή...
Διαβάστε περισσότερα

GOI CUON, ΤΑ ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΙΚΑ SPRING ROLLS

Πρόκειται για μια απο τις πιο αγαπημένες, εύκολες και υγιεινές συνταγές στο Βιετνάμ. Η ιδέα μπορεί να έχει κινέζικη καταγωγή αλλά η εκτέλεση διαφέρει...ευχάριστα ! Φυσικά κυριαρχούν τα λαχανικά και ο συνδυασμός κρέατος και θαλασσινού. Συνήθως συνοδεύονται από μια σάλτσα ψαριού, που είναι παραλλαγή...
Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΡΟΚΟ

Το Μαρόκο είναι η "συνάντηση" της Αφρικής, της Ανατολής και της Μεσογείου και η  κουζίνα του αποτελεί ένα αμάλγαμα όλων αυτών των γεύσεων παράγοντας πιάτα για όλα τα γούστα ! Αρκετές είναι οι συνταγές που έχουν άρωμα μεσογειακό αλλά με ανατολίτικη εμφάνιση, όπως οι μαροκινοί kefta (κεφτέδες)...
Διαβάστε περισσότερα

SANGRIA: ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΣΕ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ

(πηγή φωτογραφίας: 12tomatoes.com) Αφήνοντας την Ισπανία (προσωρινά! ) και αναζητώντας τον επόμενο προορισμό δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην ιδέα να μοιραστώ μια ακόμα συνταγή. Δεν πρόκειται για κάποιο τοπικό, παραδοσιακό πίατο αυτή τη φορά αλλά για το πιο γνωστό ιβηρικό ποτό, τη Sangria. (πηγή...
Διαβάστε περισσότερα

CHORIZO: ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ, ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ

(πηγή φωτογραφίας: realfood.tesco.com) Το λουκάνικο chorizo (τσορίθο) είναι από τα χαρακτηριστικότερα προϊόντα της ισπανικής κουζίνας και προέρχεται απο διάφορους τύπους χοιρινού. Οι Ίβηρες το σερβίρουν είτε ωμό, μέσα σε σάντουιτς, είτε ψητό στα κάρβουνα. Ωστόσο, μια απο τις αγαπημένες τους...
Διαβάστε περισσότερα

Ψάχνοντας τα καλύτερα τάπας

(πηγή φωτογραφίας: rebrn.com) Επισκεπτόμενοι την Ισπανία, οποιοδήποτε μέρος της, δεν μπορούμε να μην τιμήσουμε και τα τοπικά πιάτα. Πολλές γεύσεις, διάφοροι συνδυασμοί, συνταγές για κάθε γούστο. Μεγαλη σελίδα στην παγκόσμια γαστρονομία και όχι άδικα. Οι Λατίνοι, όπου και αν έχουν βρεθεί ανα τον...
Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΕΓΙΑ ΕΣΥ ...ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ!

Το ρύζι για τους Ισπανούς αποτελεί τόσο τη βάση όσο και το συνοδευτικό για πολλά πιάτα τους από τον Νότο ως τον Βορρά. Η παέγια (paella) αποτελεί ίσως το πιο γνωστό πιάτο της χώρας και πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσει κάποιος, αφού καλύπτει οποιαδήποτε γευστική προτίμηση μονομιάς! (πηγή...
Διαβάστε περισσότερα

PISCO SOUR: ΕΝΑ ΚΟΚΤΕΪΛ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΟΥ

(πηγή φωτογραφίας: melbournecocktails.com) Το pisco sour (προφέρεται πίσκο σάουρ) αποτελεί ενθικό ποτό του Περού και η πόλη από την οποία ξεκίνησε δεν είναι άλλη απο την πρωτεύουσα, Λίμα. Οι περουβιανοί συνηθίζουν να το πίνουν κατά τη διάρκεια ή μετά το φαγητό ή ακόμα και τις απογευματινές...
Διαβάστε περισσότερα

CEVICHE: ΤΟ ΠΕΡΟΥΒΙΑΝΟ...ΣΟΥΣΙ !

(πηγή φωτογραφίας: vivaperu.co.uk) Πρόκειται για μια κλασική περουβιανή συνταγή, την οποία όμως συναντάμε με παραλαγγές και σε άλλες περιοχές της Νότιου και Κεντρικής Αμερικής. Πολύ σημαντικό για την επιτυχία του σεβίτσε (ceviche) είναι να βρούμε καλό, φρέσκο, ωμό ψάρι.Συνήθως προτιμάτε το λαυράκι...
Διαβάστε περισσότερα