Η sopa de mani (σούπα φυστίκι) θεωρείται σπεσιαλιτέ της περιοχής Κοτσαμπάμπα (Cochabamba) της Βολιβίας και είναι μια παραλλαγή της σούπας με φυστίκια και πατάτες που ξεκίνησε να φτιάχνεται στις περιοχές των υψιπέδων των Άνδεων. Το κρέας που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της είναι συνήθως από...
Διαβάστε περισσότερα
Πρόκειται για την βολιβιανή εκδοχή των εμπανάδας (empanadas). Ουσιαστικά είναι αλμυρή ζύμη που γεμίζεται με βοδινό, χοιρινό ή κοτόπουλο που μαρινάρεται σε μια γλυκιά και ελαφρώς (ή βαρέως !) πικάντικη σάλτσα. Μπορεί επίσης να περιέχουν και φασόλια, ελιές, σταφύδες, πατάτες ακόμα και αυγό. Τα...
Διαβάστε περισσότερα
Guacamole (γουακαμόλε)
Απο τις πιο χαρακτηριστικές συνοδευτικές σάλτσες της μεξικάνικης κουζίνας. Συμπληρώνει ιδανικά τα τάκος και βασικό της συστατικό είναι το αβοκάντο (aguacate) απο το οποίο έχει πάρει και το όνομά του. Η συνταγή του εκτελείται απο τους μεξικανούς σε δύο εκδοχές. Στην πρώτη...
Διαβάστε περισσότερα
Αν και η μεξικάνικη κουζίνα είναι από τις πιο διαδεδομένες και βρίσκει εφαρμογές σε πολλές ξένες κουλτούρες, υπάρχουν κάποιες συνταγές της που παραμένουν αντιπροσωπευτικές της κουλτούρας του Μεξικό.
Οι χορταστικές quesadillas (κεσαδίγιας) , το ιδιαίτερο chili con carne (τσίλι κον κάρνε) και φυσικά...
Διαβάστε περισσότερα